Over ons

Rooth-Invest is een jonge, onafhankelijke investeringsmaatschappij opgericht in 2015 na de verkoop van ons internationaal succesvolle familiebedrijf in de agro-technologie. Ons kantoor is gevestigd in gebouw Villa Flora op de dynamische Brightlands Campus Greenport Venlo. Met onze investeringsmaatschappij richten we ons op het verder laten groeien van late-stage start-ups, scale-ups en gevestigde bedrijven met groeipotentieel, voornamelijk binnen Nederland. Wij investeren hoofdzakelijk in bedrijven binnen de agro & food, hightech en duurzame technologie, maar de potentie van het bedrijf, de producten én vooral het team staan voorop.

Investeren betekent voor ons een partnerschap aangaan waarbij Rooth-Invest van toegevoegde waarde is. Dat doen we niet alleen met kapitaal, maar juist ook op strategisch en operationeel niveau door onze kennis en ons netwerk in te brengen. Samen sta je sterk. Door een duurzame relatie op te bouwen investeert Rooth-Invest niet alleen in innovatieve bedrijven, maar ook in het team achter het bedrijf. Om dit verder te versterken willen wij altijd investeren met een betrouwbare, kapitaal- en kenniskrachtige investeringspartner. Wij investeren vanuit eigen kapitaal. Hierdoor zijn we flexibel en zijn we, onder andere, niet gebonden aan een vaste investeringshorizon.

Rooth-Invest bestaat uit de broers Henrik en Laurens Beelen.

Kantoor 2 1000
HB 1000

Henrik Beelen

Henrik (1990) was door het familiebedrijf al vroeg geïnteresseerd in technologie. Hij studeerde Electrical Engineering aan de TU Eindhoven. Vervolgens promoveerde hij in de meet- en regeltechniek op het onderwerp batterijmanagementsystemen. Na zijn promotie werkte hij als onderzoeks-ingenieur bij een elektronicabedrijf in de automotive sector in Australië, waar hij onderzoek deed naar de ontwikkeling van nieuwe producten voor elektrische auto’s. Zijn interesse voor onderzoek, innovatie en technologie, gecombineerd met zijn ondernemende achtergrond hebben ertoe geleid om samen met Laurens Rooth-Invest te starten. 

Laurens Beelen

Laurens (1991) is opgegroeid in de dynamische en innovatieve omgeving van het familiebedrijf. Hier ontwikkelde hij zijn passie voor technologie en ondernemen. Hij studeerde Mechatronica aan de Fontys Hogeschool in Venlo en volgde tijdens en na zijn studie meerdere Masterclasses in Business en Investing. Door zijn interesse in ondernemen en investeren raakte hij tijdens zijn studie al snel betrokken bij crowdfunding toen dit fenomeen in opkomst was. Zijn ervaringen met deze nieuwe manier van financieren en zijn continu groeiende kennis in investeren hebben mede geleid tot de oprichting van Rooth-Invest en haar eerste participatie.

LB 1000