Rooth-Invest
Partner in ondernemen
Rooth-Invest
Financiert
Rooth-Invest
Ondersteunt
Rooth-Invest
Helpt groeien
Rooth-Invest
Helpt innoveren
Silhouet zakenmensen rond 1000

Versnellen van groei en innovatie

De passie van Rooth-Invest is het laten groeien van innovatieve én technologische bedrijven. Met een gerichte, persoonlijke en transparante aanpak gaat Rooth-Invest als partner aan de slag om de optimale omstandigheden te creëren om een bedrijf verder te ontwikkelen en alle potentie te benutten.

Rooth-Invest heeft een brede focus binnen de technologiesector. De portfoliobedrijven worden ondersteund met uitgebreide kennis en ervaring, onder andere op strategisch en operationeel niveau. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een groot netwerk, waaronder investeringspartners. Rooth-Invest is een jonge en onafhankelijke investeringsmaatschappij met eigen kapitaal. Dit zorgt voor flexibiliteit, onder andere met betrekking tot de investeringshorizon.

Focus
Focus

Rooth-Invest investeert met een focus op innovatieve bedrijven in de technologiesector, voornamelijk in Nederland. Dit kunnen zowel late-stage start-ups, scale-ups, als gevestigde bedrijven met groeipotentie zijn.

Aanpak
Aanpak

Rooth-Invest investeert niet alleen met inbreng van kapitaal, maar juist ook met ondersteuning door het inbrengen van kennis en het gebruikmaken van een uitgebreid netwerk. Daarnaast zoeken we altijd naar een kennis- en kapitaalkrachtige investeringspartner, want delen = vermenigvuldigen.

Kapitaalinbreng
Kapitaalinbreng

Rooth-Invest financiert met eigen kapitaal. Maximale kapitaalinbreng is afhankelijk van cofinanciering en eventuele bancaire financiering. Rooth-Invest investeert in gevestigde bedrijven vanaf een minimale EBITDA van € 1 mln. Voor late-stage start-ups en scale-ups wordt een bewezen marktpotentie van het product verwacht met een commerciële omzet van minimaal € 50.000 per maand.