Nieuws

« Terug naar overzicht

Rooth-Invest investeert in Dutch Security TechFund

8 november 2019

Rooth-Invest heeft geïnvesteerd in het Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Dit venture capital fonds is het 6de fonds van TIIN Capital en heeft een focus op cybersecurity. Andere investeerders zijn onder andere de Gemeente Den Haag, InnovationQuarter, KPN Ventures, RVO en een groep informal investors en family offices.

Het Dutch Security TechFund van TIIN Capital heeft een vestiging op The Hague Security Delta in Den Haag en het fonds gaat investeren in veelbelovende en innovatieve start-ups en scale-ups in cybersecurity. Naast inbreng van kapitaal ondersteunt TIIN Capital de portfolio bedrijven proactief met het opzetten van hun go-to-market strategy en internationalisering van de onderneming. De komende jaren zal het fonds 30 miljoen euro gaan investeren in cybersecurity start-ups en scale-ups. De focus op de cybersecuritysector is gekozen omdat de vraag voor oplossingen in het domein van cyberveiligheid enorm gegroeid is en zal blijven groeien. Dit komt door snelle technologische veranderingen, maar ook door de toegenomen wetgeving op dit gebied. Daarnaast worden cybercriminelen steeds slimmer en moet cyberveiligheid daarom continue verbeteren. Voor meer informatie, zie de website van het fonds.

Over TIIN Capital. The Informal Investors Network (TIIN) Capital investeert in veelbelovende en innovatieve startups en scale-ups in de technologiesector. Dit doet TIIN door actief beheer te voeren over haar venture capital en private equity fondsen welke van kapitaal worden voorzien door met name het sterke netwerk aan informal investors dat TIIN heeft opgebouwd. Zie ook de website van TIIN Capital.

Cybersecurity AI 1000