Nieuws

« Terug naar overzicht

Rooth-Invest sluit zich aan bij LIVEKINDLY Collective

LK oumph poster 600

29 maart 2021

LIVEKINDLY Collective heeft $335 miljoen opgehaald en behoort nu tot de top drie van meest gefinancierde plantaardige voedingsbedrijven. De financieringsronde werd geleid door The Rise Fund en vergezeld door Rabo Corporate Investments, S2G Ventures, bestaande en nieuwe missiegerichte investeerders, waaronder Rooth-Invest. Deze ronde maakt van LIVEKINDLY Collective één van de snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven ter wereld.

Met deze investering wordt een groeifinancieringsronde van $335 miljoen afgesloten, inclusief $135 miljoen geconverteerd van een eerdere ronde. Daardoor komt het totale bedrag dat LIVEKINDLY Collective in het eerste jaar heeft opgehaald op $535 miljoen. Met deze nieuwste investering is LIVEKINDLY Collective uitgegroeid tot één van de drie meest gefinancierde én snelst groeiende plantaardige voedingsbedrijven wereldwijd.

"Onze missie is om plantaardig leven de nieuwe norm te maken én een gezonder, duurzamer mondiaal voedselsysteem te creëren door middel van ons internationale portfolio dat aansluit bij de lokale smaken", zegt David Knopf, CFO van LIVEKINDLY Collective. "Met het sluiten van deze financieringsronde zijn we ideaal gepositioneerd om ons model snel te schalen en de wereldwijde consumentenverschuiving naar gezonde, heerlijke én duurzame plantaardige alternatieven te leiden."

De financiering zal worden gebruikt om de uitbreiding van LIVEKINDLY Collective naar groeiregio's, zoals de VS en China, te versnellen en de acquisities, belangrijke partnerschappen en investeringen in plantaardige innovatie aan te wakkeren.

Lees het volledige persbericht hier.

Voor een interview met Kees Kruythoff, CEO LIVEKINDLY Collective, klik hier.