Nieuws

« Terug naar overzicht

IDEAAL Machinebouw en Constructie uit Horst overgenomen

23 oktober 2019

Het familiebedrijf IDEAAL Machinebouw en Constructie uit Horst wordt na 87 jaar overgenomen door nieuwe eigenaren, waaronder Rooth-Invest. IDEAAL houdt zich voornamelijk bezig met het vervaardigen van machines bestemd voor de land- en tuinbouwsector. 

De dagelijkse leiding komt na deze overname in handen van Pascal Maes en Koen Lemmen. Pascal is al meerdere jaren verbonden aan het bedrijf als bedrijfsleider. Koen was werkzaam bij een metaalbewerkingsbedrijf in Horst als projectleider automatisering. Zij hebben de ambitie om met IDEAAL in te zetten op de verdere ontwikkeling en groei in het produceren en verkopen van machines. Deze ontwikkeling richt zich zowel op nieuwe geografische markten als toepassingsgebieden.

IDEAAL Machinebouw werd in 1932 opgericht door Christiaan Coenders, grootvader van vertrekkend directielid Trudy Swinkels. In de loop der jaren ontwikkelde de smederij zich tot een volwaardig machinebouw- en constructiebedrijf dat unieke machines voor de land- en tuinbouwsector ontwerpt en vervaardigt.

De vertrekkende directie, bestaande uit Hans en Trudy Swinkels, heeft het bedrijf in 1997 overgenomen van de vader van Trudy. Het bedrijf veranderde van een constructie- en machinebouwbedrijf in een onderneming die diverse (gepatenteerde) ergonomische systemen is gaan ontwikkelen. Deze unieke machines worden wereldwijd verkocht.

Voor meer informatie, zie de bedrijfswebsite.

Overliggende potplant machine