Nieuws

« Terug naar overzicht

Continuïteit ELMEC gewaarborgd

Crane circle 1000

1 februari 2021

ELMEC Handels- en Ingenieursbureau uit Belfeld is volgend jaar al 50 jaar de specialist op het gebied van intern transport en aandrijftechniek. Het bedrijf werd in 1972 opgericht door Herman Langen, de vader van de huidige directeur Rob Langen. In 1975 startte Rob als jonge werknemer en student Werktuigbouwkunde bij ELMEC. Samen met zijn vader begonnen ze ELMEC vorm te geven en te laten groeien tot het mooie bedrijf wat het nu is. In 1989 werd het bedrijf volledig door Rob overgenomen.

Dat continuïteit voor een bedrijf een belangrijk aspect is, zal duidelijk zijn. Er is een verantwoordelijkheid naar collega's en hun gezinnen toe, maar ook naar andere betrokkenen. Zo ontstond enkele jaren geleden binnen de familie Langen het gesprek met de derde generatie om te ontdekken of een overname in de toekomst tot de mogelijkheden zou kunnen behoren.

Een kleine twee jaar geleden is na veel nadenken, afwegingen maken en overleg, het gezamenlijke besluit genomen om dit geen vervolg te geven. Dat bracht de volgende uitdaging; het opnieuw vormgeven van een stap die de continuïteit van ELMEC kan waarborgen.

Het voorbije anderhalf jaar is de familie Langen intensief bezig geweest met alle voorbereidingen en dit heeft recent geleid tot een gedeeltelijke overname van de aandelen van ELMEC Handels- en Ingenieursbureau. Twee Limburgse ondernemersfamilies, waaronder de familie Beelen uit Meterik middels Rooth-Invest, zijn bereid gevonden om te participeren in ELMEC. Beide nieuwe aandeelhouders gaan zich niet in praktische zin met het bedrijf bemoeien. Zij zijn van mening dat het beter is om een goed functionerend bedrijf als ELMEC door te laten groeien op dezelfde wijze als ELMEC al jaren bewijst dit succesvol te doen.

Familie Langen zal ook nog een deel van de aandelen in ELMEC in bezit blijven houden. Zij zijn bijzonder blij met deze overname en vinden het daarnaast een geruststellende gedachte dat de continuïteit van ELMEC daarmee verzekerd zal zijn. Rob zal de komende drie jaren zijn werkzaamheden bij ELMEC voortzetten en er zal dan ook op korte termijn niets veranderen. De komende tijd gaan de betrokken partijen gezamenlijk op zoek naar een kundige opvolger zodat Rob in de komende jaren het management op een goede en rustige manier kan overdragen.

Crane people 1000